• darkblurbg

Dansschool De Bruijn – Bonel!

Wanneer we op deze manier de telefoon beantwoorden krijgen regelmatig de vraag of men meneer Bonel of de Bruijn kan spreken. Helaas dit zal moeilijk gaan, daar meneer Bonel al enige tijd geleden overleden is, en meneer De Bruijn tegenwoordig van zijn pensioen geniet. Waar komt de naam Bonel dan vandaan en waarom we hem gebruiken… Eigenlijk heel simpel: de heer Bonel is een van de eerste Nederlanders geweest die Nederland als “dansland” op de wereldkaart plaatste en nog steeds (jaren na zijn overlijden) tot de groten der aarde van de danswereld behoort. Zijn naam is een eerbetoon!

Sinds 2016 wordt de dansschool voortgezet door de opvolgers van Ad; namelijk René en Chantal en een team van toegewijde vrijwilligers en assistenten.

Nadat René zijn FDO – Dance Masters opleiding dansleraar gestart én afgerond heeft bij Ad, is hij in de laatste jaren dat hij nog volledig werkte met Chantal gaan assisteren in de verschillende clubs. Nog steeds volgt René lessen van Ad om meer kennis te verzamelen en de grote hoeveelheid kennis die hij heeft verzameld tot zich te nemen. (als dat ooit lukt!).

Ad de Bruijn was 22 toen hij begon met lesgeven in de dansschool van Wim Bonel op de Rozengracht in Amsterdam. Een locatie die veel mensen zich nog herinneren als de dag van gisteren. Met de jaren werd Amsterdam voller en voller, hetgeen er toe geleid heeft dat de dansschool zich momenteel in Amstelveen bevindt.

Dansschool De Bruijn – Bonel is dan ook niet zomaar een dansschool, maar een echt Fellow opleidingscentrum voor het FDO dansleraren diploma, het enige in Nederland officieel door OC en W erkende diploma, maar ook een van de grootste dansscholen voor wat betreft clublessen van beginners tot topklasse.

Wij zijn lid/onderdeel van de volgende bonden/instellingen:
Nederland: FDO, NBD
Internationaal: PTA, IDTV, BDF, ICBD, ISTD.
INTERNATIONAL ADJUDICATOR (internationaal jurylid)

Zoals je misschien wel al hebt  gezien, bevindt onze dansschool zich in Amstelveen. 
Wij hebben hier de beschikking over een grote zaal.
Buiten onze dansvloer (zwevend bamboe parket), hebben wij een gezellig zitgedeelte. Onze bar hanteert zeer vriendelijke prijzen. Tijdens je pauze kun je onder het genot van een drankje  naar de andere cursisten kijken. 
Kortom; je zult je niet vervelen!

Onze locatie is zeer goed bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer. Wij beschikken over een ruime en GRATIS parkeergelegenheid.